Marokkolainen bataatti-kikhernesalaatti ja tahinikastike

Marokkolainen bataatti-kikhernesalaatti ja tahinikastike

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja kuutioi bataatti. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä, za’atar-mausteseos sekä suola. Kaada bataatit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  3. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita joukkoon ½ rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
  4. Lisää kikherneet uuninpellille bataattien viereen. Paahda vielä noin 10 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt.
  5. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  6. Irrota granaattiomenasta siemenet. Silppua korianteri. Rouhi manteleita hieman.
  7. Valmista kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku.
  8. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja viimeistele tahinikastikkeella. Salaatti maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä.
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja kuutioi bataatti. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä, za’atar-mausteseos sekä suola. Kaada bataatit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  3. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita joukkoon ½ rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
  4. Lisää kikherneet uuninpellille bataattien viereen. Paahda vielä noin 10 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt.
  5. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  6. Irrota granaattiomenasta siemenet. Silppua korianteri. Rouhi manteleita hieman.
  7. Valmista kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku.
  8. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja viimeistele tahinikastikkeella. Salaatti maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä.