Paahdettu porkkanakeitto ja kikherneet

Paahdettu porkkanakeitto ja kikherneet

Porkkanakeitto
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat. Lisää joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  3. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sipulilohkot uuninpellille porkkanoiden viereen. Lisää pellille myös valkosipulinkynnet kuorineen.
  4. Paahda kasviksia noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja sipulit saaneet hieman väriä. Paistoaika riippuu kasvisten koosta.
  5. Kuori valkosipulinkynnet ja kaada kaikki kasvikset kattilaan. Lisää kaurajuoma ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Keitto saa olla paksua, mutta lisää tilkka nestettä tarvittaessa. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku. Tarjoile keitto paahdettujen kikherneiden, tuoreen korianterin ja kasvipohjaisen gurtin kera.
Paahdetut kikherneet
  1. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.
  2. Sekoita kikherneiden joukkoon oliiviöljy, garam masala ja suola.
  3. Paahda kikherneitä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Tarjoile kikherneet paahdetun porkkanakeiton lisukkeena.
Porkkanakeitto
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat. Lisää joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  3. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sipulilohkot uuninpellille porkkanoiden viereen. Lisää pellille myös valkosipulinkynnet kuorineen.
  4. Paahda kasviksia noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja sipulit saaneet hieman väriä. Paistoaika riippuu kasvisten koosta.
  5. Kuori valkosipulinkynnet ja kaada kaikki kasvikset kattilaan. Lisää kaurajuoma ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Keitto saa olla paksua, mutta lisää tilkka nestettä tarvittaessa. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku. Tarjoile keitto paahdettujen kikherneiden, tuoreen korianterin ja kasvipohjaisen gurtin kera.
Paahdetut kikherneet
  1. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.
  2. Sekoita kikherneiden joukkoon oliiviöljy, garam masala ja suola.
  3. Paahda kikherneitä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Tarjoile kikherneet paahdetun porkkanakeiton lisukkeena.